FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Bands / Boogie Phil
« Alle Categorieën
Boogie Phil en The Rhythm Devils
 
 
Boogie Phil en The Rhythm Devils
Boogie Phil
Boogie Phil
(°1960) groeide op in een muzikale familie en van de piano kon hij nooit afblijven. Na een korte maar krachtige klassieke muziekopleiding groeide zijn interesse voor jazz. Toen hij bij toeval een verzamelplaat kocht met oude opnames van o.m. Floyd Dixon, Little Brother Montgomery, Meade Lux Lewis en Jimmy Yancey hoorde hij voor het eerst boogie woogie. Wie waren die mannen met hun opzwepende muziek. De platenkast vulde zich met nog meer van dat en vanaf dan stortte hij zich volledig op de boogie woogie stijl.

Zijn eerste band, opgericht in 1989 heette THE CHEVY’S. Het repertoire bestond uit een mix van rock'n roll en boogiestuff. Benieuwd naar de “roots of rock’n roll” en vanuit zijn interesse voor de boogiestijl ontdekte hij de zwarte jumpbands uit de fifties met veelal een boogiepianist als spilfiguur, ondersteund door een aantal blazers. De pioniers van de rock’n roll zeg maar. De groep werd dan ook uitgebreid met een blazerssectie (saxofoons & trompet) en kreeg meteen een nieuwe naam : The Smoky Midnight Gang.

Na 20 jaar totale inzet voor deze groep heeft Boogie Phil uiteindelijk beslist zich te herbronnen. Eind 2008 hield hij The Smoky Midnight Gang dan ook voor bekeken en heeft hij de fakkel doorgegeven aan Hans Verhelle (Big Smile Tony), die in 1994 bij de groep werd aangenomen, aanvankelijk als drummer later als saxofonist-frontman.

Een nieuwe band kon natuurlijk niet lang uitblijven. Boogie Phil & The Rhythm Devils werd kort nadien opgericht en na veel speurwerk naar gelijkgestemde muzikanten en sterke originele nummers is er opnieuw sprake van een volwaardige jumpband met een stevige crew en een sterk repertoire.

Back to boogie
Back to boogie


Boogie woogie brengen met respect voor origine en originaliteit. Dit is zowat de opzet van Boogie Phil’s nieuwe soloproject. Klassiekers van o.m. Albert Ammons, Pete Johnson en Jimmy Yancey worden verweven doorheen een repertoire van oude vergeten rhythm & blues en andere zwarte rootsmuziek. Jawel, zelfs nummers van Thelonius Monk, Horace Silver en Charlie Parker zijn tot boogie te kneden. Geen stijlbreuk maar juist zeer verfrissend deze aanpak, waarbij pianoboogie (in pure vorm toch eerder bestemd voor een select publiek) een unieke luisterervaring wordt. In duo met tenorsax of in trio met contrabas & drums klinkt het repertoire uiteraard nog pittiger.

Huiskamerconcerten
Huiskamerconcerten

Boogie Phil brengt zijn muziek ook in de huiskamer, naar model van de vroegere 'house rent parties' (zie boogiestory) en op maat van iedereen die thuis een concertje wil organiseren. Dit kan op aangepast volumeniveau en voor eender welke gelegenheid, een verjaardagsfeest, jubileum of zomaar een verrassingsoptreden. De living wordt tijdelijk omgetoverd in een jazzclub en familie, vrienden of collega's worden dankbaar publiek. Voor 'pianoloze' huiskamers kan een (digitale) piano worden ingeschakeld.

The Rhythm Devils
The Rhythm Devils

Op het programma onversneden rhythm & blues, jump en boogie woogie. Sprankelende swing vol humor, gebracht met respect voor de muziek waarmee de zwarte Afro-Amerikaanse bands uitpakten gedurende een korte na-oorlogse periode. Een vierkoppige bezetting naar model van de band van jukebox genie Amos Milburn en waarmee de muziek in zijn meest rudimentaire vorm gebracht wordt. De groep is er ook in extra large versie, aangevuld met gitaar en een tweede sax. Alle arrangementen zijn met zorg overgenomen van oude opnames van rhythm & bluesartiesten met namen als Sam ‘The Man’ Taylor, Nat ‘King’ Cole, ‘Big’ Joe Turner, Jimmy Preston, Earl Bostic, Joe Houston, ‘Gatemouth moore’ en veel andere.

De opgedane ervaring als oprichter van en jarenlang bezieler achter The Smoky Midnight Gang heeft zijn vruchten afgeworpen. Boogie Phil staat er weer helemaal met zijn nieuwe muzikale buddy’s die over de nodige bagage, looks en energie beschikken om garant te staan voor een fantastische rétroshow.
Boekingsmogelijkheden:
Optreden:
  • Boogie Phil solo-optreden 2 x 45 minuten
  • Band The Rhythm Devils 3 x 45 minuten
Prijzen:
Op aanvraag exclusief 6% btw en techniek en 7% Buma/Stemra
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in!
Alle Bands:
Boogie Phil
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts