FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Wereldmuziek / Carlama
« Alle Categorieën
Carlama
 
 
Carlama
Dampende Balkanblazers in swingend balkanfeest !

Jagende ritmes, duizelingwekkende trillers, een scheutje jazz en een flinke dosis humor spelen de hoofdrollen in deze interculturele ontmoeting van Nederlanders, een Serviërs, een Pool, een Hongaar en een Turk.

Het Servische woord ‘Čarlama’ (spreek uit ‘tsjàrlamma’) betekent zoiets als ‘wilde dans’ en ook ‘ruig feestje’. Een energiek orkest dus, opgericht door de Joegoslavische Hongaar Akos Laki.

De traditie van de Servische brassbands wordt met andere Balakanritmes en –melodieën gecombineerd tot een dampende mix, met veel improvisatie en gevoel voor humor. De melancholieke ondertoon van de Balkan blijft hoorbaar. Bijna de hele saxofoonfamilie is vertegenwoordigd in deze groep: van sopraan tot bas.

De Balkanmelodieën worden collectief strak en enthousiast geblazen, terwijl de beide percussionisten plus de swingende bassaxpartijen zorgen voor opzwepende ritmes. De solo's van al de saxofonisten zijn uitstekend en passend in de context van de vrolijke Balkanmuziek. Behalve de swingende dansbare nummers worden in 'Rumenska Pesna' de lyrische en vooral weemoedige elementen van deze muziek subliem vertolkt. In het vurige 'Skopsko Oro' gaan de altsaxofonisten Steven Kamperman en Stanislav Mitrovic tekeer als in een vroegere 'Jazz At The Philharmonic'-saxofoonbattle. Om kort te gaan: Carlama Orkestar staat borg voor opzwepende, dansbare muziek en energieke moderne saxsolo's.

Bezetting :

Akos Laki: tenor saxofoon, sopraan saxofoon
Steven Kamperman: alt sax
Stanislav Mitrovic: alt sax, tenor sax, zang
Henk Spies: bas sax
Sebastian Demydczuk: drums, percussie
Behsat Üvez: percussie
Boekingsmogelijkheden:
Optreden:
  • 2 x 45 minuten
Prijzen:
vanaf € 2.150,- exclusief 19% btw en techniek
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in !
Alle Wereldmuziek:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts