FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - DJ's / DJ Ben Liebrand
« Alle Categorieën
DJ Ben Liebrand
 
 
DJ Ben Liebrand
Ben Liebrand wordt geboren in 1960 in Nijmegen. Al op 16-jarige leeftijd laat Ben de wereld genieten van zijn dj-kunsten met zijn eigen mobiele roadshow. Dit is het begin van een carrière die ondertussen al ruim 25 jaar omspant.

In de jaren die volgen boekt Ben als remixer de nodige successen in het buitenland. Zijn eerste remix was ‘She’s So Divine’ van The Limit. ‘Rock The Boat’ van Forrest en zijn versie van ‘Eve of the war’ leveren hem internationale top 5-hits op. Die buitenlandse hits keren als "import" weer terug in Nederland en zo wordt Ben ook hier bekend. Zo produceerde en mixte hij onder andere de ’Holiday Rap’ van Mc Miker G & DJ Sven, een megahit over de hele wereld begin jaren ‘80.

Zijn radiodebuut maakt Ben in 1983 bij Veronica. Wekelijks maakt hij mixen voor zijn programma ‘In The Mix’. Ook start hij met de jaarlijkse ‘Grandmix’, een compilatie van de beste dance nummers van het afgelopen jaar. Ben's mixwerk blijkt over de jaren dé inspiratie te zijn geweest voor vele huidige DJ's zoals DJ Dano, Olav Basoski, Tiësto en Armin van Buuren. En zijn wekelijkse minimixen leiden geregeld tot internationale releases en successen.

Ondertussen wordt Ben zo bekend dat hij door de grootste sterren gevraagd wordt om hun nummers in een nieuw jasje te steken. Zo remixt hij onder andere nummers van Salt-N-Pepa (onder andere ‘Let’s Talk About Sex’, ‘You Showed Me’, ‘Whatta Man’), Phil Collins (‘In The Air Tonight’), Sting (‘Englishman In New York’, ‘Mad About You’), Alexander O’Neal, Genesis, Grace Jones en vele andere binnen- en buitenlandse grootheden.

Begin jaren ‘90 richt Ben zijn eigen bedrijf Liebrand Images op en specialiseert zich in 3D-animaties. Hij ontwerpt onder andere covers en videoclips, maar richt zich ook op commercials. Ben kan Radio 538, Arcade, The Music Factory, Armin van Buuren, Speedy J., Thunderdome, Atlantic Ocean, Alan Parsons Project, The Klubbheads, KLM en Pepsi onder zijn vaste klandizie rekenen.

Maar hij blijft zich in de jaren ‘90 ook bezig houden met remixen. Zo keert de ‘Grandmix’ en ‘Minimix’ terug bij Radio 538 en worden de ‘Grandmixen’ nu ook op cd uitgebracht evenals een hele serie gemixte cd's en exclusieve compilaties van zeldzame 12" versies.

En sinds 2004 is Ben Liebrand weer iedere zaterdag te beluisteren bij Radio Veronica. Tussen 00:00 en 01:00 één uur lang non-stop ‘In The Mix’. Hiermee zorgt de enige echte Mastermixer voor het echte zaterdagavondgevoel!
Boekingsmogelijkheden:
Optreden:
  • Set van 2 uur
Prijzen:
vanaf € 2.795,- exclusief 19% btw en techniek en 7% Buma/Stemra
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in !
Alle DJ's:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts