FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Wereldmuziek-Toernee / Hudaki Village Band
« Alle Categorieën
Hudaki Village Band
 
 
Hudaki Village Band
"Oekraïense dorpsmuziek uit het middelpunt van Europa !"

In Oekraïne weten ze weer wat feesten is. Na zeventig jaar Sovjetonderdrukking heeft de plaatselijke bevolking in Oekraïne haar eigen roots en temperament weer omarmd. Dit blijkt uit de uitbundigheid waarmee bruiloften worden gevierd, die soms wel 24 uur of langer duren. Men zingt weer net zo enthousiast als eertijds de eigen ballades, bruiloftsliederen, spotliederen en klaagzangen. Dat is niet in het minst te danken aan de Hudaki village band. De Hudaki hebben het volk zijn eigen erfgoed weer teruggegeven, nadat dit door de strenge censuur van de partijbonzen nagenoeg was vergeten en verdwenen.

De Hudaki Village Band speelt onstuimige feestmuziek van boeren en zigeuners uit Roethenië, ook wel Transkarpatië genaamd (West-Oekraïne). Op het programma staat ongepolijste volksmuziek van de verschillende etnische groepen, zoals Hoetsoels, Roethenen, Joden, Roma, Roemenen en Hongaren. Eeuwenoude ballades, drinkliederen en dansmuziek. Dit veelzijdige dorpsorkest zingt uit volle borst en begeleidt zijn zangers en zangeressen akoestisch met viool, taragot, baraban, fluiten, bajan, cimbaal en contrabas.

De titel van de nieuwste CD: “Hudaki aren’t people” is cynisch bedoeld. In Oekraïne worden rondtrekkende muzikanten sinds jaar en dag hudaki genoemd. Het konden zigeuners zijn of joden, maar ook gadjo's of gojim. Rondtrekkende muzikanten werden overal in Europa op handen gedragen tijdens bruiloften en andere feestelijkheden, maar de andere dag met de nek aangekeken. Dat is ondertussen wel veranderd. De Hudaki Village Band wordt veel gevraagd op bruiloften en jaarmarkten in de regio, maar is net zo vaak een graag geziene gast op vele internationale festivals in heel Europa.
Boekingsmogelijkheden:
Toernee-planning:
  • 21 september t/m 7 oktober 2012
Optreden:
  • 2 x 45 minuten
Prijzen:
Op aanvraag exclusief 6% btw en techniek (ensemble 8 personen)
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in!
Alle Wereldmuziek-Toernee:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts