FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Zangers / Jelle Amersfoort
« Alle Categorieën
Jelle Amersfoort
 
 
Jelle Amersfoort
"Een aanwinst voor de Nederpop", schreef het vakblad Music Maker iets minder dan een jaar voor het uitkomen van de single ‘Goedemorgen' van Jelle Amersfoort. En ze hebben geen ongelijk gekregen: Jelle Amersfoort heeft zijn plaats in de Nederpop inmiddels zeer stellig ingenomen. "Ik denk aan uren, aan muren, aan dagen en aan jaren" is de refreinzin die je -als hij eenmaal in je hoofd zit- niet snel meer vergeet.

Het succes van de single (22e positie in de Single top 100, 3e positie in de NL Top 20 en maar liefst de 18e positie in het Hitoverzicht 2008) bracht Jelle in het afgelopen jaar op een flink aantal grote podia, in voorprogramma's van o.a. De Dijk en het leverde hem een eigen tv-programma op op Omroep Brabant (You BC, wekelijks 300.000 kijkers).Het talent van Jelle bleef al veel eerder niet onopgemerkt: in 1999 was hij 1 van de 14 kandidaten in RTL4's Your Big Break, waarvoor hij een week mocht samen werken met Paul de Munnik. Jelle was daarnaast nog finalist in de Grote Prijs van Nederland, won het Volgspot Open Podium van de NCRV, en werd gevraagd om een lied van Stef Bos in een nieuwe jas te steken. In het voorjaar van 2005 was Jelle meerdere keren de hoofdgast tijdens de theatershow ‘Het draagbare huis' van Henk Hofstede, de voorman van The Nits. In december 2005 stond Jelle tegenover een publiek van 20.000 mensen tijdens het ‘Philips Ameezing concert' in Gelredome, Arnhem. In 2007 begon Jelle met zijn daglijkse tv-programma ‘De Bamboeclub' op Jetix en kort daarna verscheen zijn eerste landelijke single ‘Goedemorgen'. Vanaf maart 2008 was Jelle wekelijks te zien in de populaire (wekelijks 600.00 kijkers) reallife soap ‘Koningstheaterakademie' op Omroep Brabant TV. Op diezelfde zender presenteert Jelle vanaf november 2008 de spannende tv-battle tussen jonge ondernemers: ‘You B.C.' Door zijn ervaring als tv-presentator is Jelle ook een graag geziene gast als presentator op evenementen of festivals.

1999
Na het vormen van zijn eerste band besluit Jelle op eigen kosten een theater af te huren, en het volledige financiële risico op zich te nemen. Doel van het concert: een live cd maken met alle liedjes die Jelle tot dan toe heeft geschreven. De avond bleek een enorm succes: er werden 50 bezoekers meer toegelaten dan dat de zaal (capaciteit: 350) aankon. De live cd verscheen een half jaar later, en was binnen korte tijd uitverkocht (oplage: 500)

2000
Het succes van die ene avond smaakt naar meer: samen met zijn band speelt Jelle veelvuldig op kleine festivals en in cafés. Jelle wint de "Regiobode Bandstand" en mag het voorprogramma van "Volumia!" doen. Inmiddels heeft de band een nieuwe bezetting: Bram Laan vervangt Paul Kraan, Gerton Eykelkamp vervangt Vincent Mulder en Arwin Bakker vervangt Michel Stremme. Jelle is kandidaat in RTL4's Your Big Break, en mag een week met Paul de Munnik werken.

2001
Jelle wint het Volgspot Open Podium van de NCRV en speelt live op radio 2. In de Arenbergschouwburg in Antwerpen neemt de band afscheid van Bram Laan als gitarist.

2002
Met Arwin Bakker als toetsenist haalt Jelle de regiofinale van De Grote Prijs van Nederland. In zijn eigen dorp viert hij zijn 50e optreden, met als speciale gasten Henk Hofstede (Nits) en Marcel Sophie (Pater Moeskroen. Jurgen Burdorf is inmiddels de vaste nieuwe gitarist. In oktober gaat "Schreeuwen Op Straat" - Jelle's derde theaterprogramma - in première. Voor een cd voor Kids For Animals neemt Jelle zijn eerste kinderliedjes op. In BNN's "For Live" speelt Jelle wederom een live concert op radio 2. Jelle doet in België het voorprogramma voor Raymond van het Groenewoud.

2003
Samen met Ad Grooten maakt Jelle de cd "Peuters in Beweging", een therapie cd voor kinderen met een motorische handicap. Jelle is opnieuw te gast in NCRV's Volgspot op Radio 2 en speelt de laatste voorstelling van "Schreeuwen Op Straat" in een uitverkochte schouwburg in Zutphen. Kids For Animals komt op tv, uitgezonden door Yorin. De videoclip van "De Hertekraaielepelare" ( van de cd "Eigenwijs") is meerdere weken te zien. Voor een regionale Sinterklaasfilm maakt Jelle het liedje "Help eens zoeken", dat een regelrechte hit blijkt te zijn: het kinderrepertoire is nu een officieel onderdeel van het werk van Jelle. De band gaat voor het eerst op kroegentour met een programma bestaande uit eigen werk en covers.

2004
Het theater waar het 5 jaar geleden begon, moet sluiten. Jelle mag de allerlaatste voorstelling verzorgen, en maakt een programma met de veelzeggende titel "Thuis". Daarna gaat de band wederom op kroegentour en speelt Jelle zijn eerste kinderpopconcerten. In november verschijnt een download album met sinterklaasliedjes, in een pop jasje.

2005
Jelle wordt aangenomen aan de kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie in Den Bosch, en verhuist niet veel later naar deze stad. Jelle is meerdere malen te gast tijdens het theaterprogramma "Het Draagbare Huis" van Henk Hofstede (Nits). Het laatste optreden van die tournee vindt plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam. In het Gelredome in Arnhem is Jelle te gast tijdens het Philips Amazing Concert, waar hij mag optreden voor 22.000 mensen. Samen met de band is hij meer dan een maand te vinden op Texel, waar ze meer dan 8 keer spelen in de populaire kroeg "Sjans". Thuisgekomen beginnen Jelle en Jurgen Burdorf aan de voorbereidingen voor het eerste officiële album: "Thuis". Op deze cd krijgt Jelle muzikale hulp van Haye Jellema (Hind, Kim-Lian) Sander Geboers (Claudia de Breij) en Marcel Sophie (Pater Moeskroen). Een lange promotournee volgt.

2006
"THUIS" wordt officieel gepresenteerd op Texel, en tijdens de zomertournee op ditzelfde eiland brengt de band de nieuwste EP "Verkocht aan haar" uit, waarop live tracks en een latin versie van Verkocht aan haar staan. Tijdens een concert met Jan Rot krijgt Jelle onverwachts de Culturele Prijs van de gemeente Brummen uitgereikt. Roland Franken verlaat de band na 7 jaar, en wordt vervangen door Hugo den Oudsten. Op theaterfestival Boulevard in Den Bosch speelt de band 30(!) uitverkochte kinderpopconcerten. Jelle werkt mee aan het hommage concert voor Bram Vermeulen en ontmoet Gerard van Maasakkers. De band staat in het voorprogramma van De Dijk, in een uitverkocht muziekcentrum in Eindhoven. De thuistour komt op 2 december in Maartensdijk ten einde, waarna Jelle een reeks uitverkochte voorstellingen met de Koningstheaterakademie speelt, die niet veel later op DVD verschijnt.

2007
Jelle neemt een lied op voor de solo cd van Ad Grooten (Pater Moeskroen). Op datzelfde album zijn ook onder meer Henk Hofstede, Gerard van Maasakkers en JW Roy te vinden. Samen met Jurgen Burdorf en Hugo den Oudsten begint Jelle aan een nieuwe cd, die de werktitel "Stroom" krijgt. Op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch is Jelle samen met zijn band de absolute smaakmaker, en krijgt veel aandacht van de media. O.a. NOS en Brabants Dagblad zijn laaiend enthousiast. Jelle wordt gevraagd om een programma op de populaire kinderzender JETIX te presenteren, en is daarmee dagelijks op de landelijke televisie. Voor "Goedemorgen" wordt een videoclip gemaakt, die vanaf december veelvuldig te zien zal zijn.

2008
Goedemorgen, Jelle's eerste landelijke release, wordt uitgebracht door platenmaatschappij Visco. De single behaalt de 22e positie in de Single top 100 en de 3e positie in de NLTop20. Jelle doet een grote reeks promo-optredens, is veelvuldig te zien en te horen op Omroep Brabant, waar hij sinds maart 2008 ook nog eens één van de hoofdpersonen is in de reallife docu-soap over de Koningstheaterakademie. Op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch staat Jelle in een uitverkocht "Essent Theater" met zijn avondvullende concert. Verder speelt de band er weer een reeks zeer succesvolle kinderpopconcerten, en is Jelle 10 dagen lang de vaste side-kick van Theo Verbruggen tijdens de Late Night Show. "Laat me dansen", Jelle's 2e landelijke single verschijnt op 15 augustus. In november begint een reeks van 13 afleveringen van "You B.C.", een tv-battle tussen jonge ondernemers. Jelle is vaste presentator van dit tv-programma.

2009
Op Valentijnsdag wordt de 3e single van Jelle officieel uitgebracht met de titel ‘Als ze Lacht'. Het aanstekelijke liedje, dat twintig jaar geleden al hier en daar opdook, was toe aan een moderne make-over, en die heeft Jelle er aan gegeven! Naast het aanstekelijke ritme hoor je in "Als ze lacht" ook het live gevoel waar Jelle Amersfoort & Band om bekend staat. De single bereikt een 32e positie in de single top 100. Tijdens Theaterfestival Boulevard presenteert Jelle zijn volgende single, ‘Verkocht aan haar'. Dit nummer verscheen al eerder op zijn album ‘Thuis' en is in een nieuw jasje gestoken, compleet met blazers! In het najaar zal dan eindelijk Jelle's officiële debuut cd verschijnen; een album dat naast alle hits van Jelle ook luisterpop juweeltjes, pure popsongs en kleine liedjes zal bevatten.
Boekingsmogelijkheden:
Optreden:
  • 1 x 30 minuten inclusief A set
Prijzen:
vanaf € 1.300,- exclusief 6% btw en techniek en 7% Buma/Stemra
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in !
Alle Zangers:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts