FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Wereldmuziek-Toernee / Kalotaszeg Trio
« Alle Categorieën
Kalotaszeg Trio
 
 
Kalotaszeg Trio
"Verfijnde Hongaarse volksmuziek uit Kalotaszeg (Roemenië) !"

Tcha Limberger, de bekende Belgische Roma gitarist, -zanger en –violist, speelt niet alleen Django-muziek. Sinds enkele jaren stort hij zich met volle overgave op de traditionele Hongaarse volksmuziek uit Transsylvanië. Uit de grond van zijn hart zingt en speelt hij de eeuwenoude en hartverscheurende hajnali’s (klaagliederen) en pijlsnelle legényes (jongensdansen). Hij treedt daarmee in het voetspoor van zijn grote idool en leraar: de in 2006 overleden Samu "Netti" Fodor. Zijn trio wordt gecompleteerd door twee leden van de voormalige Méra Gipsy Band, Rudi Toni en Viktor Berki.

De volksmuziek uit Kalotaszeg behoort tot het mooiste van het Hongaarse erfgoed. Enerzijds kent men daar prachtige, ontroerende, eeuwenoude klaagliederen en opzwepende dansmuziek, anderzijds heeft de westerse invloed verfijnde harmonieën toegevoegd. IJzersterke melodielijnen en verrassende akkoordenschema's zijn het gevolg.

Sinds het overlijden van een aantal vermaarde dorpsmuzikanten als Netti Fodor, is het stil in Méra (Kalotaszeg) het eens zo bruisende centrum van Hongaarse folklore in Transsylvanië. Het is de bijzondere verdienste van Tcha Limberger dat hij de traditie nu voortzet, samen met de twee overgebleven muzikanten van Netti’s Méra Gipsy Band.

De dertigjarige Tcha Limberger is een telg van de bekendste muzikale manouchefamilie van België. Zijn grootvader Piotto trok in zijn jonge jaren met Django Reinhardt op. Zijn orkest De Piotto's was in België een begrip. Tcha ging in Boedapest zijn viooltechniek bijschaven en maakte eerst kennis met de Hongaarse stadse zigeunermuziek. Later heeft Tcha les genomen bij dorpsmuzikant Sámu "Netti" Fodor uit Transsylvanië.

Tcha Limberger (groot sinti-virtuoos: violist, gitarist, zanger) kan geboekt worden in verschillende samenstellingen:

-Met traditionele Hongaarse muziek in het Kalotaszeg trio
-Samen met Nadara in TCHA TCHA NADARA
-Met zijn Budapest Gipsy Orchestra (zigeunermuziek)
-In verschillende jazz-orkesten (Django-Reinhardt-stijl).

Boekingsmogelijkheden:
Toernee-planning:
  • 1 maart t/m 10 maart 2013
Optreden:
  • 2 x 45 minuten
Prijzen:
Op aanvraag exclusief 6% btw en techniek. 
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in!
Alle Wereldmuziek-Toernee:
Palatca BandMikolajaKalotaszeg Trio
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts