FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Wereldmuziek-Toernee / Muzicka
« Alle Categorieën
Muzicka
 
 
Muzička
"Springlevende folk uit Slowakije !"

De jonge folkband MUZIČKA uit Bratislava is op toernee van 15 t/m 30 december 2012. De groep brengt meeslepende traditionele folk uit Slowakije, met dermate veel energie en plezier, dat het publiek onafgebroken op het puntje van zijn stoel zit, of nog liever: meezingt en/of meedanst.

Muzička brengt geen keurige theatrale folkloreshow, maar gaat de interactie aan met het publiek en maakt de toeschouwers tot deelnemers. Muzička bestaat uit jonge musici die hun sporen reeds hadden verdiend in de jazz en de rock, totdat ze - bij wijze van grap - voor de bruiloft van een vriend traditionele Slowaakse volksmuziek gingen spelen. Ze hadden hier - tot hun eigen verbazing - zoveel succes mee, dat de groep zich verder in de Slowaakse folk ging bekwamen.

Door oude versleten opnames te beluisteren en door les te nemen bij de zigeunerorkesten op het platteland zijn ze erin geslaagd de karakteristieke Slowaakse bruiloftssfeer zo goed mogelijk te benaderen. Inmiddels is Muzicka één van de toonaangevende Slowaakse volksmuziekorkesten, die de traditie met enthousiasme en met succes overbrengt aan de jongere generatie. De groep wordt veel gezien op internationale festivals, bruiloften, dansvoorstellingen, danshuizen, evenementen en concerten. zie ook: http://www.pohodafestival.sk De groep heeft nog niet eerder opgetreden in Nederland en België.

Muzička bestaat uit 6 muzikanten/zangers en kan desgewenst geboekt worden samen met één of twee dansparen. Ook dansinstructie is mogelijk. zie ook: http://www.tanecnydom.sk

Bezetting :

Tomáš Brunovský - viool
Laco Fekete - viool
Ivan Hanula - viool
Martin Brunovský – contraviool
Mišo Brdársky – contra altviool
Peter Obuch – contrabas, kleine bas

Optioneel :

Eva Brunovská – zang
Xenia Makarová – zang
Zoja Feketeová - zang
Boekingsmogelijkheden:
Toernee-planning:
  • 14 t/m 30 december 2012
Prijzen:
Op aanvraag exclusief 6% btw en techniek (ensemble 6 personen)
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in!
Alle Wereldmuziek-Toernee:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts