FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Bands / New Rising Sun
« Alle Categorieën
New Rising Sun
 
 
New Rising Sun
Nadat de 26-jarige Dries Bongaerts in de Antwerpse straten collega-straatmuzikant David Hermans (25) ontmoette, richtten de twee na enige tijd de groep New Rising Sun op. Die nam in 2008 een eerste demo op en in 2010 pakte het duo zelfs uit met hun eerste plaat Paradise For A Stranger. Daarop weerklinken vooralsnog uitsluitend de zang, gitaren en mondharmonica van Dries en David.

Na het eerste album volgde een reeks optredens. Zo stond New Rising Sun onder meer al op het podium tijdens het openingsfestival van het Museum aan de Stroom en verzorgden ze ook al meermaals het voorprogramma van de Vlaamse groep Stash en zanger Axl Peleman. De groep breidde in tussentijd ook uit en telt vandaag vijf leden met Michiel Smit - uit Nederland en enige niet-Antwerpenaar - als basgitarist, Tim Caramin aan de drums en Nuri Bedja als toetsenist en saxofonist. Dries zelf is nog steeds de frontzanger en gitarist van de groep. David speelt gitaar en mondharmonica.

Op het einde van de maand stellen de mannen van New Rising Sun hun tweede album voor.

Bob Dylan

'Onze muziekstijl is een combinatie van folk, rock en blues', legt Dries uit. 'We laten ons daabij inspireren door namen als Jimi Hendrix, Neil Young en Bob Dylan. Ik schrijf alle nummers zelf en zie de muziek vooral als een medium om mijn gevoelens en ervaringen te omschrijven. Het is steevast onze bedoeling om een boodschap over te brengen.'

'Muziek maken is voor ons het belangrijkste', neemt David over. 'We willen ver geraken, maar we zijn op een eerlijke manier met muziek bezig. Ik wil zelf eigenlijk gewoon spelen. Of dat nu op een groot festival is of gewoon op straat. We spelen overigens nog bijna dagelijks op straat, al is dat niet met onze volledige groep. David en ik trekken dan bijvoorbeeld naar de kathedraal en dan gebeurt het al eens dat we een nieuw nummer uittesten', aldus Dries. 'Op straat krijg je feedback van de voorbijgangers. Dat maakt het juist zo leuk. Eigenlijk is de straat één groot podium, een goede leerschool ook', gaat David verder.

'Onze toekomst zien we rooskleurig tegemoet. We willen graag zoveel mogelijk tijd in muziek steken en de muziek maken die in ons zit. We hopen dat dat ons de mogelijkheid zal geven om er uiteindelijk ook van te leven. Binnenkort proberen we ook met de hele groep op straat te spelen. Op die manier willen we ons album wat promoten.'

New Rising Sun stelt op zaterdag 18 juni het nieuwe album Good Morning Once Again voor in Lommel, waarvan frontzanger Dries afkomstig is. In Antwerpen volgt de cd-release op 30 juni in jongerencentrum Kavka.
Boekingsmogelijkheden:
Optreden:
  • 2 x 45 minuten
Prijzen:
Vanaf € 1.200,- exclusief 6% btw en techniek en 7% Buma/Stemra
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in !
Alle Bands:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts