FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Wereldmuziek-Toernee / Palatca Band
« Alle Categorieën
Palatca Band
 
 
Palatca Band
"Village music from Transylvania !"

De zigeunermuziek van de Palatca Village Band is vluchtiger dan benzine, maar veel explosiever! Als een gietijzeren dampende en stampende stoomloc vervolgt het oudste dorpsorkest van Transsylvanië zijn weg door de tijd. Niets en niemand ontziend verpulvert het ieders hart op zijn weg. Nooit geweten dat een groepje van vijf strijkinstrumenten zoveel planken en zoveel harten los kunnen maken! Het is vooral het indringende en aanzwellende gezoem van de kontra’s dat zo’n enerverend en dwingend effect heeft.

"Dit robuuste ensemble is zo'n beetje de belichaming van de oeroude Transsylvanische gebruiken en traditie. De vijf gedrongen mannetjes op leeftijd zien er met hun weerbarstige gezichten, grote hoeden en hun nette jarenvijftig pakken uit zichzelf al heel authentiek uit. Hun muziek is dat zeker. De manier waarop het ensemble speelt is het best te vergelijken met een veer die steeds opnieuw tot het uiterste wordt gespannen en plotseling wordt losgelaten." (Gelders Dagblad).

Authentieke volksmuziek uit de binnenlanden van Mezöség (Transsylvanië, Roemenië), niet aangetast door de tand des tijds, overrompelend gebracht door het dorpsorkest van de roma-familie Codoba. Deze muziek heeft vele eeuwen getrotseerd en is nog steeds zeer gewild op de bruiloften ter plaatse, maar ook in de Hongaarse danshuizen in Budapest, Utrecht, London, New York, Toronto. De muziek kent een stevige groove en een zeer spanningsvolle timing (asymmetrisch = de oneven danspassen worden opgerekt). De Hongaarse, Roemeense en zigeunse melodieën zijn prachtig; de omspelingen op viool adembenemend, de toonladders eeuwenoud. De opvattingen over akkoorden en harmonie zijn werkelijk archaïsch, zeg maar weird! De Mezöségi dansen vormen de rock 'n roll van de Hongaarse volksdans. De violisten van Palatca verstaan de kunst om violen van brandhout te laten klinken als een Stradivarius!De kontra's zorgen voor aanzwellende bromtonen, die een bijna explosief mengsel onder de dansvloer leggen. De bas zorgt voor een onweerstaanbare beat. En dit alles onversterkt !

Bezetting :

Florin Codoba - viool
Laurenz Codoba - viool
Stefan Moldovan - kontra
Mihai "Remus" Radac - kontra
Mircea Covaci - contrabas
Boekingsmogelijkheden:
Toernee-planning:
  • 17 t/m 30 april 2013
Optreden:
  • 2 x 45 minuten
Prijzen:
vanaf € 1.700,- exclusief 6% btw en techniek (ensemble 5 personen)
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in !
Alle Wereldmuziek-Toernee:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts