FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Illusie en Entertainment / Peter Hanssen Goochelarij
« Alle Categorieën
Peter Hanssen Goochelaar
 
 
Peter Hanssen Goochelarij
Op 6-jarige leeftijd kreeg Peter Hanssen (geb. 1959) een goocheldoos. Hiermee begon hij zijn loopbaan als magisch entertainer. In het begin betrof het alleen optredens tussen de schuifdeuren. Nadat genoemde doos geen geheimen meer had, belandde deze op zolder tussen allerlei andere spullen. Jaren later gebruikte Peter deze trucs weer tijdens een feest op een basisschool. De oude goocheldoos kwam tevoorschijn en Peter zette er een goochelshow mee in elkaar. Dit was zo'n succes dat hij er een aantal nieuwe trucs bij verzon. Al knutselend en bouwend werden de spullen uit de goocheldoos langzamerhand vervangen door origineel materiaal van eigen hand. Maatkleding kwam in de plaats voor het omgebouwde oude rokkostuum van opa. Goochelaar Peter zocht en vond aansluiting bij goochelclubs. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij ontwikkelde als goochelaar een eigen stijl door veel op te treden. Deze goochelaar ontdekte dat het niet gaat om het doen van een aantal trucjes maar om het entertainen van het publiek. Het scheppen van een magische en geheimzinnige sfeer is daarbij van groot belang bij het kijken naar een goochelaar. Ook gebruikt hij zijn ruime onderwijservaring om het publiek op de juiste manier aan te spreken.

Peter Hanssen Goochelarij

Het repertoire van deze goochelaar werd in de ruim 30-jarige carrière flink uitgebreid. Ook Peters' echtgenote werkt mee en vormt inmiddels een onmisbaar element binnen het bedrijf. De beide kinderen maken eveneens regelmatig deel uit van de 'crew' bij voorstellingen van goochelaar Peter Hanssen. Behalve kindervoorstellingen verzorgt goochelaar Peter ook zaalvoorstellingen voor volwassenen van goochelaar Peter Hanssen. Subtieler gaat hij te werk bij het tafelgoochelen. Het publiek kan dan alles van zeer nabij volgen. Diverse korte acts als goochelaar (w.o. een Chinese act en een middeleeuwse act) staan ook op het repertoire. Straatgoochelen door goochelaar Peter Hanssen gebeurt vooral op braderieën en jaarmarkten terwijl Peter voor de huiskamer een speciale huiskamervoorstelling ontwikkelde. Speciale aandacht verdienen de volgende acts van goochelaar Peter: Alwin de Kraai en de Magic Bar met goochelaar Peter Hanssen. Deze acts zijn m.b.t. de inhoud en uitvoering uniek te noemen voor een goochelaar in Nederland en ver daar buiten.

Peter Hanssen beschikt momenteel over een eigen computergestuurde lichtinstallatie en een grote en kleine geluidsinstallatie. Ook werkt deze goochelaar met een groot, flexibel decor dat in alle afmetingen kan worden ingezet. Zowel een groot podium als een kleine bühne wordt hiermee door goochelaar Peter Hanssen omgetoverd tot een sfeervol geheel. Goochelaar Peter trad op in binnen- en buitenland en verzorgde in het seizoen 1999 een aantal voorstellingen in de Efteling. Nog steeds wordt er bijna dagelijks gewerkt aan uitbreiding van het repertoire van goochelaar Peter Hanssen en vervolmaking van techniek en presentatie. Alleen dan speel je het klaar het publiek keer op keer te boeien, te vermaken en te verbazen.

Peter Hanssen gaf in de afgelopen jaren honderden voorstellingen. Hieronder een kleine greep uit locaties waar hij heeft opgetreden:

-De Efteling
-Kurhaus Schevingen
-Muiderslot
-Heineken Music Hall
-Beatrixtheater Utrecht
-Rabobank Utrecht
Boekingsmogelijkheden:
Verscheidene shows voor/zoals:
 • Kinderen
 • Volwassenen
 • Verstandelijk gehandicapten
 • Standup Magic
 • Tafelgoochelen
 • Magic Bar
 • Alwin de Kraai
 • Sprookjesmagiër
 • Chinese act
 • Middeleeuwse act
 • Straatgoochelen
 • Huiskamervoorstelling
 • Magic workshop
Informeert u naar de vele mogelijkheden !
Prijzen:
Op aanvraag exclusief 6% btw en techniek.
Fotoshow:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in!
Alle Zangers:
Peter Hanssen Goochelarij
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts