FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Toekomstmuziek / Ritchy
« Alle Categorieën
Ritchy
 
 
Ritchy
De artiest genaamd Ritchy E geboren op 10-03-1990 woont in Amsterdam. Op 17 jarige leeftijd is Ritchy serieus begonnen met zingen en beats maken. Hij noemde zichzelf Ritchy E. Dat komt omdat mensen hem altijd Ritchy noemde. Daar voegde hij de eerste letter van zijn achternaam aan toe E(Ellis). Ritchy zette met zijn eerste track:"Ik mis jou"(Ft Jadeville) een stap in de goeie richting in 2008. De track kwam bij Juize fm terecht. De jonge artiest had het helemaal niet verwacht. Al helemaal niet toen hij zag dat de track op nummer 1 terecht was gekomen. Ritchy raakte zo gemotiveerd hierdoor dat hij meer tracks wilde uitbrengen. Naast het maken van liedjes maakte de artiest ook stiekem beats. Zijn neef Mperfecto stond erop dat Ritchy een beat moest laten horen aan een grote artiest. Op een feestje kwam hij Lempa tegen bekend van: "Je moet je mattie nooit nakken”. Na een goed gesprek werd er een afspraak gemaakt die goed afliep. Ritchy had ook de aanleg om beats te maken. Zo produceerde hij 3 beats voor Lempa waaronder 1 een Collabo is met Lexxxus.

In 2009 wilde Ritchy weer een stap verder zetten. Dat lukte hem ook zeker. In 2008 kwam hij met “ik mis je” bij Juize fm. In 2009 bracht Ritchy E een underground-hit uit genaamd: "Laat me je verwennen”. Hij stond 5 weken op de nummer 1 bij Juize fm en werd ook in de playlist geplaatst van Radio 538. De jonge artiest zag dit niet aankomen. Er werd ook een videoclip van de track geschoten die vervolgens na 2 maanden al 50.000 keer bekeken was. De track werd maanden gedraaid op de radio. Mensen vroegen zich af wie Ritchy was. Veel bookingen werden gedaan. De jonge artiest had lef zoals iedereen kon zien in de videoclip. Ritchy werd gezien als de verwenner door de dames. De slow jam track zorgde ervoor dat Ritchy een sexy kenmerk kreeg. “Ik ben een grote fan van Trey songz”. Duidelijk te horen als je luistert naar de tracks van de slow jam-zanger.

“Mijn voorkeur gaat uit naar slow jam”. Hij maakte het waar door de dames steeds te verwennen op lekkere slaapkamer-muziek. De artiest liet weten geïnspireerd te zijn door eigen ervaringen. Zo komt hij ook heel tricky met een aantal break up and make up songs. In 2010 hield de artiest zich meer bezig met het schrijven van liedjes. Er werd hem een project aangeboden genaamd:"Zeg nee tegen geweld”. Er werd ook een videoclip van geschoten waar elviera sweet in te zien is. Na een hectisch jaar in Zuid-Oost werd met het project iets goeds meegegeven. “op naar het waar maken van mijn jongensdroom, een grote artiest worden in Nederland”.
Boekingsmogelijkheden:
Optreden:
  • 1 x 30 minuten
Prijzen:
vanaf € 395,- exclusief 6% btw en techniek en 7% Buma/Stemra
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in!
Alle Toekomstmuziek:
AGHARitchyUZI
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts