FacebookTwitterYouTubeLinkedInRSS
Loading
Website Translation Widget
Artiesten boeken - Wereldmuziek / Sonnekai
« Alle Categorieën
Sonnekai
 
 
Sonnekai
Het Watty Rosenberg Quintet “SONNEKAI” brengt de jaren ’30 weer helemaal terug, dankzij hun onweerstaanbare virtuositeit en dankzij de indringende rol van de Russische jazzvocaliste GUZEL VAN DE WOLGA.

Gipsy-swing ensemble Sonnekai, o.l.v. hotviolist Watty Rosenberg brengt u terug naar het Parijs van de roaring 20ties en 30ties met zijn legendarische Quintette du Hot Club de France. Het waren de beginjaren van de Europese jazz: een unieke stijl, gevormd door de vingervlugge zigeunerhanden van jazzgitarist Django Reinhardt en hotviolist Stéphane Grapelli. Sologitarist Faifie Reinhardt treedt in de voetsporen van zijn grootvader, terwijl de jongste Rosenberg (Fremdo) virtuoos de bas bespeelt. Neef Daniël Rosenberg brengt zeer strakke ritmes op de slag-gitaar.

Sonnekai
Sonnekai in Vrije Geluiden

Het Russische zangwonder Guzel van de Wolga zet de muziek van Django Reinhardt opnieuw op de kaart, maar nu met tekst, wat in Nederland zeer ongebruikelijk is. Bovendien heeft zij enkele instrumentale standards alsnog van tekst voorzien. Haar zwoele en nostalgische performance brengt u geheel terug in de sfeer van toen. Het klassieke Django-repertoire klinkt weer geheel actueel en is uitgebreid met Russische en Poolse songs.

Wereldzangtalent Guzel is een groot jazz-zangeres èn een echt theaterdier. Ze beschikt over een groot toonbereik en over verschillende stemmetjes en kan moeiteloos van het ene register naar het andere overschakelen. Ze kan krauwen, flemen, verleiden, uitbarsten in pathtisch verdriet of snikken in stilte. Ze weet precies de juiste balans (en afwisseling) te vinden tussen theatrale dramatiek en ingehouden emoties. Ze spéélt met de muzikanten en met het publiek. Guzel brengt deze heerlijke swing in een temperamentvolle vooroorlogse zangstijl, boordevol improvisaties en vocale en theatrale special effects.

Sonnekai (‘goud’) de jongste generatie Reinhardt en Rosenberg: rijzende sterren in de Django-traditie. Wattie Rosenberg; viool, Faifie Reinhardt; gitaar, Fremdo Rosenberg; basgitaar, Daniël Rosenberg; ritme gitaar. Sonnekai speelde bij de Nederlandse première van de film “Swing” van Tony Gatlif. De bekende gitarist Tschavolo Schmidt (hoofdpersoon in de film) was laaiend enthousiast over dit jeugdige ensemble.

Oprichter van Sonnekai en violist Wattie Rosenberg, zoon van Bakro Rosenberg (samen met zijn broer Häntsje Rosenberg) oprichter van het fameuze Romanesj weet moeiteloos gebruik te maken van het vibrato. Hij speelt regelmatig als gast-violist bij diverse andere ensembles. Onlangs nog met het Rosenberg Trio. Bij gitarist Faifie Reinhardt hoor je ook de grote invloed van Belgische sinto-gitarist Django Reinhardt, maar Faifie is vooral beïnvloed en geïnspireerd door zijn oom, Lulu Reinhardt,de legendarische sologitarist van het Titi Winterstein Quintett.

Daarnaast is de invloed van Stochelo Rosenberg, de fameuze gitarist van het Rosenberg Trio, ook duidelijk aanwezig. Dit is dan ook te horen in het typische vibrato in het gitaarspel van Faifie. Fremdo Rosenberg, de jongste in het gezelschap,die virtuoos de bas bespeelt is tevens de stuwende kracht die maakt dat de begeleiding swingt als een trein waardoor de typische Gipsy-jazz-swing wordt gecreëerd.

Sonnekai is een groep die voortkomt uit een duidelijke Sinti-traditie met een heel eigentijds geluid. Hoe introvert de Sinti-musici van Sonnekai ook lijken in hun muziek kunnen ze hun gevoelens uiten; dan spreekt hun hart. Samen vormen ze een rotsvaste eenheid.
Boekingsmogelijkheden:
Optreden:
  • 2 x 45 minuten met 4 á 5 personen
Prijzen:
vanaf € 1.675,- exclusief 6% btw en techniek
Youtube-filmpje:
Wilt u extra informatie over deze artiest? Vult u dan het onderstaande formulier in !
Alle Wereldmuziek:
zangers
zangeressen
bands
dj's
wereldmuziek
Orkesten
Straat-Theater
Levende Beelden en Mime
Entree-acts